Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Assalamualaikum.. Selamat datang ke blog saya.Saya suka hijau. Hijau warna yang buatkan saya tenang. Hijau sedap mata memandang. Tumbuhan juga warna hijau.
RSS

Mutiara Kata


1.Tidak ada lautan yang luas, lurah yang dalam, bulan yang tinggi dan jalan yang susah bagi orang yang mahu.

2.Bahasa ialah perahu yang didayung oleh setiap sasterawan dan yang ditumpang oleh pembaca dalam pelayaran yang indah untuk mencari kebenaran.

3.Lihatlah di sekeliling kamu dan teguhkan pendirianmu; sepanjang hidup dan usiamu jangan mudah berputus harapan, senyum yang kau berikan dan air mata yang kau titiskan, simpan…jadikan tauladan; segala yang kau pandang dan dengar, simpan…buat pedoman.

4.Bercintalah dengan pelajaran, bertunanglah dengan mengulangkaji, berkahwinlah dengan peperiksaan dan berbulan madulah dengan kejayaan.

5.Ilmu pengetahuan seumpama perigi di padang pasir dan bintang di malam yang gelap dari itu kejarilah ilmu seberapa daya yang dapat.

6.Bulan menerangi malam, ilmu menerangi hidup.7.Setiap malam sebelum tidur , anda perlu menetapkan satu matlamat di dalam minda dan menguatkannya dari hari ke hari.


8.Bercintalah dengan pelajaran, bertunanglah dengan mengulangkaji, berkahwinlah dengan peperiksaan dan berbulan madulah dengan kejayaan.9.Ilmu pengetahuan seumpama perigi di padang pasir dan bintang di malam yang gelap dari itu kejarilah ilmu seberapa daya yang dapat.

10. It is better to try and fail, than not try at all


11. Orang yang berakal tetapi tidak mempunyai adab, seumpama pahlawan yang tiada senjata.
Assalamualaikum, hai. Harap anda dapat komen dengan baik ye! ^_^

Post Comment

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 suka hijau:

missha said...

nice :) suka no 8 and 10 ^^

Azira Ldu said...

maceh .. ^_^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...