Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Assalamualaikum.. Selamat datang ke blog saya.Saya suka hijau. Hijau warna yang buatkan saya tenang. Hijau sedap mata memandang. Tumbuhan juga warna hijau.
RSS

"Apa? No hdphne aku tak ada" Boleh bla



Hai kawan2 semua. Cantik tak gambo atas tu. Aku buat tau. Tu gambo aku pakai hari tu kat fb timeline aku. Aku saja pakai sebab tak nak orang mintak no hp gua *kakaka* . Aku bukan apa aku malaslah nak bagi no dekat orang , nanti tak ada privasi sebab nak call aku terus. *perasan*. Lepas je aku pakai gambo ni ada sorang pakwe encem post kat wall aku. Dia cakap lebe kurang macam ni "Ada orang mintak no ke?" aku jawab "eh, adelah"..  Kalau ada orang mintak no aku jugak aku cakap aku tak de no hp or dah hilang dah no aku. Memang pernah hilang pon.

Pastu ada satu  malam tu aku tengah bosan, aku pon post la status kat wall aku macam ni..





Then, sorang laki y kukira macho le *hekhek* komen 





Sebenarnya, aku bukan saja2 nak buat macam tu, aku cuma nak mengelak dari ber'sms'. Ustazah aku cakap boleh tipu kalau ada orang nak mintak no hp untuk elak fitnah,  elak benda2 tak elok , elak maksiat. 


Dan satu lagi, aku pernah terbaca satu artikel, lelaki boleh inzal hanya dengan mendengar suara perempuan di hndphone. Inzal aku tak tau maksud sebenar, tapi aku rasa lebe kurang sama maksudnye dengan naik nafsu kot.Ow betulkah macam tu? Siapa lelaki sini sila jawab! Korang faham lah kan, kalau dah ber'sms' tu mesti korang nak call2 kan? kan3x? So, kesimpualan di sini, nasihat aku, jangan lah korang pompuan2 senang2 nak bagi no korang ngan laki2. Ok.Wassalam



"Apabila aku menasihati kamu bukanlah bermakna aku ini yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Imam Hasan Al-Basri-











Assalamualaikum, hai. Harap anda dapat komen dengan baik ye! ^_^

Post Comment

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 suka hijau:

BP Boy said...

erk ade ker laki yg leh naik nafsu by juz listening to a girl's voice???
tak pernah tau la pulak.. mamat2 tak betol yg gila sex la kot

Azira Ldu said...

ye memang ada.. apa lg kalau suara prempuan tu manja2, tambahlah lelaki tu ehem2x

5zol said...

haha.. x psal2 laki tu kena troll ngn zira... nsib baik x edar gamba dia..

http://5zol-saidsomething.blogspot.com/

Azira Ldu said...

haha.. x sampai hati nak edar gambo tu.. nak jaga hatilah katakan..

Fariz Reza [FR] said...

Assalamualaikum, terima kasih follow saya , FR datang balik follow kamu ,

owh ya sebagai membalas jasa kamu kerana follow, saya masukkan blog awak dalam bloglist saya (^_^) selama 5 hari suka tak???

Di sini ---- Bloglist Fariz Reza [Dot] Com
----

kalau sudi letakla blog saya(Http://farizreza.com ) dalam bloglist kamu nanti FR iktiraf kamu sebagai ahli Bloglist FarizReza.Com (^_^) kalau dah letak komen kat SINI
ya , salam perkenalan dan selamat maju jaya dalam blogging .

Azira Ldu said...

ok

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...