Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Assalamualaikum.. Selamat datang ke blog saya.Saya suka hijau. Hijau warna yang buatkan saya tenang. Hijau sedap mata memandang. Tumbuhan juga warna hijau.
RSS

Letak lagu dalam blog..


Hadirnya saya pada pagi ini untuk berkongsi cara untuk meletakkan lagu dalam blog.. Senang sahaja ..


1. Anda klik sini. Selepas itu, klik la lagu yang anda suka.. Di sini, saya memilih 'Nasheed song.'


2. Pilih la nasyid yang anda suka ^_^.  Contoh kod nasyid Permata yang dicari (Dehearty)

<center><a href="http://fullmusik.co.cc" target="_blank"><img src="http://fullmusik.org/guci.gif" border="0" /><br /><img src="http://fullmusik.org/music.gif" border="0" /><br /><embed src="http://www.hugedrive.com/published/WG/show.php?q=RlVMTE1VU0lL-853a91cc&mode=preview&file=Mjg2" autostart=true loop=true width=0 height=0 align="CENTER"></embed><br />Gratisan Musik</a></center>

3. Dah selesai copy ..   Login blog --> dashboard --> layout --> add a gadget --> html/javascript .Paste kod  tadi ke ruangan html/ javascript. Save .
_________________________________________________________________________________


Pesanan saya.. Sebaiknya jangan letak lagu yang boleh melalaikan dan lagu yang dinyanyikan oleh perempuan . Kerana, suara permpuan  adalah aurat.. 
~Sabda nabi saw yang diriwayatkan oleh al-Baihaqi: “Laknatlah penyanyi perempuan dan kepada siapa mereka perdengarkan nyanyian (pendengar)” .

~ Antara tanda- tanda kiamat kecil :

Bermaharajalela alat muzik
“Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan dan perubahan muka.
” Ada yang bertanya kepada Rasulullah; “Wahai Rasulullah bila hal ini terjadi?” Baginda menjawab; “Apabila telah bermaharajalela bunyian (muzik) dan penyanyi-penyanyi wanita” – Ibnu Majah.

~Hukum dengar perempuan menyanyi:
 http://www.youtube.com/watch?v=q2UzmyTNblM&feature=player_embedded..


~Lelaki suka dengar nyanyian wanita dituang cecair timah panas di neraka .
Kesimpulannya, suara permpuan itu adalah aurat. "Apabila aku menasihati kamu bukanlah bermakna aku ini yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Imam Hasan Al-Basri-


Assalamualaikum, hai. Harap anda dapat komen dengan baik ye! ^_^

Post Comment

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 suka hijau:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...